Kalemlikte Bir Günümüz

OKULA GELİŞ: Eğitim öğretim faaliyetlerimiz hergün sabah 07.50de başlamaktadır.Bu sebeple öğrencilerimizin, en geç 07.45te okula gelmiş olmaları gerekmektedir.

OKUMA SAATİ: KALEM VAKFI OKULLARInda yıllardır hassasiyetle uygulanan; bütün öğretmen, öğrenci ve personelin de katıldığı Okuma Saati etkinliği, KALEMLİK ANAOKULUnda da her gün sistemli ve düzenli olarak yürütülür. Her sabah öğrencilerimiz okula gelip ders hazırlıklarını tamamladıktan sonra, saat 08.00den 08.20ye kadar Okuma Saati Uygulaması kapsamında hep birlikte kitap okuyoruz. Güne kahvaltıyla başlayıp nasıl midemizi doyuruyorsak, biz de kitapla başlayıp önce zihnimizi doldururuz. Öğrencilerimizin yaşgruplarına uygun, kültürümüze ait öğeler içeren  dikkatle incelenerek özenle seçilmişkitaplardan oluşan anaokulu kütüphanesinde ve sınıf kitaplığında bulunan kitaplar, öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere okunur.

KAHVALTI-ÖĞLE YEMEĞİ-İKİNDİ KAHVALTISI: Sabah kahvaltımız 08.30da başlamaktadır. Kahvaltılarımız anaokulunda hazır gıdalar (pastane poğaçası v.b.) kullanmadan mutfak personelimiz tarafından büyük bir dikkat ve özenle hazırlanır. Öğrencilerimiz yemekhaneye geldiğinde kahvaltı tabakları masalarında hazırlanmış  haldedir. Öğle yemeklerimiz KALEM VAKFI OKULLARInın yemekhanesinde beslenme ve gıda sağlığı esas alınarak hijyenik koşullardaki olması gerekenlere azami derecede hassasiyet gösterilerek ve birinci kalite malzeme kullanarak yapılmakta ve yine aynı ilkeler doğrultusunda anaokuluna transferi gerçekleştirilerek öğrencilerimize servis edilmektedir.  Sabah kahvaltılarımız, öğle yemeklerimiz ve ikindi kahvaltılarımız beslenme uzmanı ve diyetisyen tarafından kontrol edilerek hazırlanmaktadır.

EĞİTİM-ÖĞRETİM: 07.50’den 15.50ye kadar devam etmektedir.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ: Sınıf öğretmenleri ile, önceden hazırlanan günlük plan doğrultusunda okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, çeşitli sanat etkinlikleri, mutfak etkinlikleri, oyun ve/veya serbest zaman etkinlikleri yapılmaktadır.

EVE GİDİŞ HAZIRLIKLARI: Okulumuzda eve gidiş hazırlıkları 15.30da başlar. Hazırlıklar 15.50de tamamlanır ve öğrencilerimiz öğretmenleri tarafından servis hosteslerine teslim edilir.

Kalemlik_3.jpg

Kalemlik