Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. Vahdettin ENGİN, 30 Ekim 2018 Salı günü Kalem Vakfı Okulları Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda KALEM Ortaokulu sekizinci sınıf ve KALEM VAKFI Anadolu Lisesi öğrencilerimize “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Tarihi Devamlılık” konulu bir konferans verdi.

Konferansta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Türk devlet geleneğinin bir devamı olduğu üzerinde duruldu. Engin, “30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşmasının Türk milletini bitirmek için planlandığını, bu anlaşmaya tepki olarak doğan ‘Millî Mücadele Hareketi’nin toplumun her kesiminden destek alarak başarıya ulaştığını” belirtti.

Öğrencilerimiz tarafından ilgi ile takip edilen konferans soru cevap bölümü ile sona erdi.

Fotoğraflar için tıklayınız.