İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Basın Yayın Birliği (BasYayBir) iş birliğiyle, Yenikapı’da, bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Avrasya Kitap Festivali"ni binlerce okur ziyaret etti.

Bizler de, Kalem İlkokulu 3. - 4. sınıf, Kalem Ortaokulu 6. sınıf ve Kalem Anadolu Lisesi bütün öğrenci ve öğretmenlerimizle festivali ziyaret ederek kitaplarla ve yazarlarla buluşma fırsatı yakaladık.

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen festival, 124 yayınevini konuk etti. Kalem Vakfı Yayınları olarak, okulumuz öğretmenlerinin müellifi olduğu kitaplarımızın yer aldığı standımıza, festival boyunca ilginin yoğun olması bizleri memnun etti. Ayrıca standımıza, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halûk DURSUN, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal ERDOĞAN ve birbirinden kıymetli misafirlerimiz, yüzlerce kitap dostu ziyaret etti.

Festival bünyesinde gerçekleştirilen ve İstanbul'u dünyanın telif marketi konumuna yükseltmeyi amaçlayan "4. İstanbul Fellowship" organizasyonunda ise 72 ülkeden 286 yerli ve yabancı yayımcı bir araya geldi. Yine Kalem Vakfı Yayınları olarak eserlerimizi, farklı ülkelerden gelen yayımcılarla buluşturduk.

Mustafa Kutlu'nun "Onur Yazarı" olduğu ve 9 gün süren festivalde, 217 imza etkinliğiyle 125 söyleşi gerçekleştirildi.

Fotoğraf albümü için tıklayınız.