KALEM’İN YARDIM ELİ ARAKAN’A DA UZANDI: ARTIK ARAKAN’DA DA “KARDEŞLERİMİZ” VAR

KALEM VAKFI OKULLARI olarak, yıllardır hepimizin yüreğini sızlatan Arakan’daki “insanlık dramı”na, bizler de duyarsız kalamadık. TÜRK KIZILAYI ile birlikte geçen ay düzenlenen bağış kampanyasında, 77.777 TL toplandı. Beklentilerin de üzerinde gerçekleşen bağış tutarı, geçen hafta, KIZILAY İstanbul Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Aynı dönemde, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü Çamlıca Yerleşkemizde, yine KIZILAY Kan Merkezi ile birlikte yaptığımız bir günlük “kan bağışı” uygulamasında da 53 ünite kan bağış yapılarak, KALEM VAKFI Ailesi’nin yardımlaşmadaki cömertliği ve fedakârlığı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

KALEM VAKFI, geçen yıl da “HALEP’E YARDIM” kampanyasında KIZILAY’a 77.000 TL bağış yapmıştı. Eğitimi “hayırlı evlat” yetiştirmek olarak gören KALEM VAKFI OKULLARI, hepsi yarının birer “iyilik meleği” ve “hayırsever insanı” olacak olan öğrencilerimizin ve onların ailelerinin, buradan binlerce kilometre uzaktaki, zûlüm gören, sırf Müslüman oldukları için katledilen, evleri, köyleri yakılan Arakanlı kardeşlerinin bir nebze olsun bazı acil, temel, zarurî ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamak, yalnız olmadıklarını onlara duyurmak ve şefkatli ellerini oralara kadar uzatmak üzere, gösterdikleri bu âlicenaplık, herkesi ziyadesiyle memnun etti.

KALEM’in 18 yıldır uyguladığı “Kardeş Aile Projesi” kapsamında, her sene bir sınıf, civarımızdaki bir “yoksul” aileyi kendisine “kardeş” seçiyor ve öğrencilerimiz dönem sonuna kadar her ay bir defa o aileye ziyarete giderek, bir ay boyunca harçlıklarından biriktirip topladıkları paraları yardım olarak onlara takdim ediyorlardı. Böylece bizim şimdiye kadar Üsküdar bölgesinde yüzlerce kardeş ailemiz ve kardeşlerimiz olmuştu.

Şimdi KIZILAY’dan öğrendik ki; bu defa KALEM VAKFI olarak yaptığımız 77.777,00 TL’lik yardımla, Arakan’da 12 aile için ev inşaa edilebilecek. Bu miktar, 2592 ailenin 3 günlük, 741 ailenin ise 2 haftalık gıda ihtiyacını karşılayabilecek. Yapılan yardım, 2222 ailenin bir aylık hijyen ve temizlik malzemesi, yine 2222 ailenin soğuktan korunmak için gerekli battaniye ihtiyacına ve 1944 ailenin de yağmurdan korunmak için gerekli branda ihtiyacına karşılık geliyor. Sonuç olarak, artık biliyoruz ki; bizim Üsküdar’daki kardeşlerimizin yanı sıra, Açe, Gazze ve Halep’ten sonra, Arakan’da da kardeşlerimiz var. Kardeşlik ellerini yüzlerce, binlerce kilometre ötelere kadar uzatan KALEM VAKFI, Kalemli öğrenciler, veliler ve bu yardımları oralara ulaştıran millî yardım kurumumuz KIZILAY sayesinde. Bu vesileyle, KIZILAY kurumuna, onun yöneticilerine, bütün çalışanlarına, görevlilerine ve özellikle yardım dağıtan ekiplerine, bizler de çok teşekkür ediyoruz.

TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRÜ SN. DR. İBRAHİM ALTAN KURUMUMUZDAYDI

Gerek Arakan’daki kardeşlerimize destek amacıyla düzenlenen “yardım” kampanyası, gerekse hastanelerde acil kan bekleyen hastalara umut olma amacıyla yapılan “kan bağışı” kampanyasındaki öğrenci, veli, öğretmen ve çalışanlarımızın “hayırseverliğe örnek” olacak katılım ve katkılarından dolayı, TÜRK KIZILAYI Genel Müdürü Sn. Dr. İbrahim Altan; KIZILAY İstanbul Bölge Müdürü Ebubekir Özkul ve KIZILAY bağış yönetimi birimi sorumlusu Yunus Yazıcı ile birlikte, 3 Kasım Cuma günü, “teşekkür” için KALEM VAKFI OKULLARI’nın Çamlıca’daki Genel Müdürlüğü’nde idi. Dr. İbrahim Altan başkanlığındaki KIZILAY heyetini, Genel Müdürümüz’le birlikte, idarecilerimiz Mihriban Demircan, Zeynep Tûba Demirci ve Birşen Çiftbudak, öğrencilerimiz adına, KALEM ORTAOKULU Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Doğan Kadir Turan, ortaokul sınıf temsilcilerinden Ahmet Arvasi İşcan, Yaren Parıltı, KALEM İLKOKULU Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Ömer Koç, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Yusuf Demirel, ilkokul sınıf temsilcilerinden Nefise Zeynep Gündoğdu, KALEM VAKFI ANADOLU LİSESİ adına, Lise Okul Aile Birliği Başkanı Tülay Parto, KALEMLİK ANAOKULU öğrencileri adına Hafsa Asude Akar, Mehmet Akif Görüşük, Eymen Özgür, veliler adına KALEM VAKFI OKULLARI Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Sezgin ile Fatma Sivaslıoğlu, öğretmenler adına da ilkokul sınıf öğretmenlerimizden Meltem Şık ile anaokulu öğretmenlerimizden Hatice Ulaş karşıladılar. TÜRK KIZILAYI Genel Müdürü Dr. Altan, ziyaretinde, kurum yönetimimiz, okul-aile birliği yöneticilerimiz, öğretmenlerimizle ve öğrenci temsilcilerimizle bir araya gelerek, KALEM VAKFI OKULLARI yönetimine, öğrenci ve öğretmenlerimize ayrı ayrı KIZILAY teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim etti, bütün KALEM Ailesi’ne Kızılay kurumu adına teşekkürlerini iletti.

Biz de, Sn. Altan’a ve beraberindeki KIZILAY heyetine, bu ziyaretlerinden dolayı; kurumumuzda TÜRK KIZILAYI işbirliği ile düzenlenen “ARAKAN’a Yardım” ve “Kan Bağışı” kampanyalarına katılan bütün veli, öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımıza, bu kampanyalarda bize büyük destek sağlayan KALEM VAKFI kurucularına, yöneticilerine, okul aile birliği yönetimine; kısacası bütün gönül dostlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız.