Günümüz Türk Edebiyatı’nın en kıdemli ve velûd şairlerinden, edip ve mütefekkirlerinden, şiirleri yıllardır dillerde dolaşan; bundan 7 yıl önce kendisini KALEM VAKFI OKULLARI’nda ağırlama, tanıma ve şiirlerini bizzat kendi ağzından dinleme şerefine nail olduğumuz, dönemimizin nadide fikir adamlarından; “IHLAMURLAR ŞÂİRİ” adıyla da mârûf, Maraş’ımızın Kahraman evlâtlarından BAHAETTİN KARAKOÇ üstâdımız, fâni âlemden bâki âleme göç etmiş, vuslata ermiş, sevdiğine, Mevlâsına kavuşmuştur.

Daima hak ve hakikatin savunucusu olan ve çok sevdiği Rabbine yazdığı “BEYAZ DİLEKÇE” ile;
“Kainatı Yarattın, Donattın, Rızk Verdin,
Kimine Sonsuz Körlük, Kimine Işık Verdin.
”Yanlış Adım Atmayın! ”, diye İndi Her Kitap,
Sana Açılan Eli, Geri Çevirmezsin Rab.” diyerek hâlini arz eden gönül ehli şairimiz, 2011 senesinde öğrencilerimiz için hazırlanan şiir ziyafeti programı için KALEM VAKFI OKULLARI’nı ziyaret etmiş ve bizlerle şiirlerini paylaşmış; öğretmen, öğrenci ve velilerimizin kendisine gösterdikleri ilgi karşısında duygulanarak, gönül kaleminden, “KALEM MARŞI” adıyla hepimize yadigâr kalan şu mısraları kağıda dökmüş ve başta Kurucu-Eğitim Danışmanımız Osman SEZGİN hoca olmak üzere, KALEM AİLESİ’ne ithaf etmiştir:

“Zor işleri başarmak özümüzü çiçekler;
Tarihin desteğinde ak günler bizi bekler.
Doğrulardan sapmayız, gerçeği görüyoruz;
Bugünün mimarıyız, bizimdir gelecekler!

En yüce erdemlerle katığımız sevidir,

Uygarlık yarışında KALEM bir gül evidir!”

Fâni dünya konağında gök kubbede hoş bir sadâ bırakarak sonsuzluk âlemine göç eden, Türk şiirinin “Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç’a KALEM VAKFI OKULLARI adına, Yüce Mevlâmızdan rahmet, geride kalan kederdîde ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyor, Aziz Milletimize baş sağlığı diliyoruz.

KALEM VAKFI Ailesi olarak, kendisini daima saygıyla ve sevgiyle hatırlayacağız. Rabbimizin katında makamı yüksek, mekânı Cennet olsun.

Bahaettin KARAKOÇ'un bizler için kaleme aldığı şiirin tamamını okumak için tıklayınız.

2018_BahaeddinKarakocFotograflarKalemOkullari_1.JPG

Değerli büyüğümüz, kıymetli üstadımızı, KALEM'deki programımızdan sonra hânemizde ağırlama şerefine de nail olmuştuk. İşte o zaman, bizim için asla unutulmayacak, en güzel, en özel anlarımızdan biri olmuştu...

2018_BahaeddinKarakocFotograflarKalemOkullari_1.JPG